Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a vypracujeme hladké cesto.
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Ešte horúci upečený korpus spolu s papierom stočíme a necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne zmiešame tvaroh s cukrom, vanilínovým cukrom a šťavou z citróna (ochutíme podľa chuti). Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do tvarohu. Dôkladne zamiešame.
Vychladnutý korpus rozvinieme a pomocou stierky natrieme náplňou. Roládu zavinieme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme oblátkovými kvetinami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie