Na prípravu orechovej vrstvy pražíme na panvici nasekané orechy, mandle, maslo, med a tymián, dokiaľ orechy nezozlatnú. Každých 10 sekúnd premiešame. Nakoniec odstavíme z ohňa, ešte minútu premiešame a potom zmes presunieme na veľký tanier a rovnomerne rozložíme.
Na prípravu makovej vrstvy uvaríme mlieko s makom. Pridáme med a dobre premiešame.
Na prípravu jahodovej vrstvy nakrájame jahody na veľmi malé kúsky, asi 0,5 cm.
Na prípravu jogurtovej vrstvy zmiešame jogurt s medom a dôkladne premiešame.
Do pripravených pohárov rozdelíme na dno polovicu makovej náplne. Pokračujeme polovicou zmesi jahôd, jogurtu a orechov. Postup zopakujeme s druhou polovicou všetkých zmesí.
Povrch pohárov ozdobíme polovičkami jahôd, prípadne zvyškom orechov.
Pochúťku podávame ihneď alebo uložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty