Na prípravu cesta vyšľaháme do peny maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor. Za stáleho šľahania pridáváme po jednom vajcia. Každé vyšľaháme asi 30 sekúnd. Múku zmiešame s citrónovou kôrou a kypriacim práškom. Do mlieka pridáme rum. Do našľahanej hmoty striedavo v dvoch fázach zapracujeme pripravenú múku a mlieko (na 1. stupni šľahača).
Hladké cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme v predhriatej rúre.
Doba pečenia: 35 - 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečený korpus necháme asi 10 minút vychladnúť, pomocou noža odstránime korpus od okraja a necháme vychladnúť úplne.
Na prípravu náplne vyšľaháme tvaroh s citrónovou šťavou, cukrom a vanilínovým cukrom. Smotanu vyšľaháme so smeta-fixom a zľahka po častiach spracujeme do tvarohovej hmoty (na 1.stupni šľahača).
Z korpusu stiahneme pripečený papier na pečenie a korpus 2x prerežeme. Spodnú časť korpusu položíme na podnos, natrieme džemom a 1/3 náplne. Priložíme druhý diel korpusu a postup opakujeme. Zakryjeme tretím dielom, hornú časť potrieme zvyškom džemu a náplne. Rovnako potrieme aj boky torty a posypeme ich mandľami. Kakao zmiešame s práškovým cukrom. Z papiera vystrihneme rovnaké šablóny a rovnomerne ich umiestnime na tortu. Cez sitko posypeme zmesou kakaa a cukru a šablóny opatrne odoberieme. Tortu uchovávame v chlade.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie