Kompót necháme na sitku dôkladne odkvapkať a prípadné väčšie kúsky prekrojíme.
Na prípravu cesta nakrájame marcipán na malé kúsky. V mise zmiešame marcipán, maslo alebo margarín a vymiešame elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne za stáleho miešania pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ a vajcia a vyšľaháme na najvyššom stupni dohladka. Múku zmiešanú s kypriacim práškom vmiešame metličkou v dvoch dávkach do vaječnej zmesi. Vymiešame dohladka. Nakoniec do cesta ručne vmiešame kúsky ananásu a naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 55 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečený chlebíček necháme stáť 10 minút vo forme, potom uvoľníme z formy a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie