Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na piškótové cesto s mandľami a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Nakoniec vmiešame nastrúhanú čokoládu. Nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vo forme vychladnúť. Potom korpus vyberieme z formy a pozdĺžne ho prekrojíme tak, aby bol spodný diel korpusu vyšší. Vrchný diel korpusu rozdrobíme do misky a odložíme stranou. Spodnú časť korpusu prenesieme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, vanilínovým cukrom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do polotuha. Pridáme kávu a vyšľaháme dotuha. Náplň nanesieme do formy na spodný diel korpusu a uhladíme.
Na ozdobenie opražíme na teflónovej panvici mandľové lupienky a vmiešame ich k rozdrobenému korpusu. Zmes nanesieme na povrch náplne, odložíme do chladničky asi na 2 hodiny a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie