Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a kôrou. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto dáme na dno a okraj vymastenej a múkou vysypanej formy.
Na náplň uvaríme Zlatý klas s 300 ml mlieka a oboma cukrami do zhustnutia. Odstavíme a vmiešame tvaroh. Náplň nanesieme na cesto a uhladíme.
Na obloženie očistíme hrušky a nakrájame na plátky. Plátky hrušiek rovnomerne poukladáme na náplň a posypeme škoricovým cukrom a mandľami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie