Na prípravu cesta lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát 30x 40 cm. Pláty nanesieme do vymazaných plechov a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a postupne pláty upečieme. Každý plech pečieme asi 15 minút.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Oba pláty necháme vychladnúť.
Na prípravu orechového cesta v mise vyšľaháme z bielkov a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Žĺtka s cukrom šľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, orechami, kakaom a sneh z bielkov a ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plát necháme vychladnúť.
Na prípravu krému nalejeme do hrnca polovicu mlieka a privedieme do varu. V druhej polovici rozmiešame Zlaté klasy, nalejeme do vriaceho mlieka a asi minútu povaríme. Odstavíme a necháme za občasného premiešania úplne vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Po častiach zašľahávame vychladnutý krém. Pridáme rum a zamiešame. Polovicu krému rovnomerne rozotrieme na plát z lístkového cesta a nanesieme orechový plát. Potrieme druhou polovicou krému a zakryjeme druhým plátom lístkového cesta. Pritlačíme a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Pred servírovaním dozdobíme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie