Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilínovým cukrom, vodou a olejom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame hrozienka a orechy. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
Polevu pripravíme vo vodnom kúpeli, do teplovzdornej misky vložíme maslo, cukor, kakao, mlieko a Solamyl. Misku položíme nad hrniec s mierne bublajúcou vodou, miska sa nesmie dotýkať hladiny. Za stáleho miešania krátko povaríme. Polevu nalejeme na bábovku a necháme ju stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie