Na prípravu cesta vyšľaháme šľahačom v mise vajcia s cukrom, soľou a olejom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom, korením a orechmi a ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a papierom na pečenie vyloženej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho 2× pozdĺžne rozrežeme.
Na prípravu krému rozpustíme polevy podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme maslo dohladka. Postupne zašľaháme cukor. Potom pridáme rozpustené polevy, pastu a mlieko a vymiešame dohladka. Odoberieme tretinu krému, vmiešame do neho kakao a nanesieme do cukrárskeho vrecka.
Na spodný korpus dáme jednu tretinu svetlého krému a rozotrieme. Prikryjeme ďalším dielom korpusu a nanesieme druhú tretinu krému. Zakryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyšný svetlý krém naplníme do cukrárskeho vrecka a na povrch torty vytvoríme z krému špirálu. Do časti bez krému vytvoríme špirálu z kakaového krému. Zvyškom krémov natrieme strany torty.
Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obale. Postupne natierame v tenkej vrstve na pruhy papiera na pečenie. Pruhy papiera s polevou zamotáme do rolky a uložíme do mrazničky stuhnúť. Po asi 10 minútach vyberieme a rolky papiera rozbalíme. Vznikne nám tak kôra, ktorú opatrne pritlačíme na strany torty. Tortu uložíme do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním ozdobíme ovocím.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie