Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo šľahačom do peny. Pridáme žĺtky, arómu, sypkú zmes, kakao, kávu a mlieko a vymiešame dohladka. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom raz pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne jablká olúpeme, nakrájame na štvrtky a vykrojíme z nich jaderníky. Jablká preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Jablká necháme vychladnúť a potom ich pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. V mise vyšľaháme bielok šľahačom dotuha. Pridáme cukor a rozmixované jablká a zamiešame.
Náplň nanesieme na spodný diel korpusu a uhladíme. Zakryjeme vrchným korpusom a odložíme asi na hodinu do chladničky.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a tortu ňou polejeme. Necháme stuhnúť. Pred podávaním posypeme kakaom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie