Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme asi hodinu odležať v chladničke.
Na hmotu v mise zmiešame piškóty s kakaom a cukrom. Pridáme maslo, rum a kúsky marcipánu a vypracujeme tvárnu hmotu. V prípade potreby pridávame 1 – 2 PL prevarenej vody.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý asi 4 mm. Povykrajujeme kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Pečivo necháme vychladnúť.
Na krém natrháme marcipán na malé kúsky do misy. Pridáme maslo a rum a šľahačom vymiešame na hladký krém. Krémom naplníme cukrárske vrecko.
Z hmoty vytvarujeme guľôčky, obalíme v práškovom cukre alebo kakau a vtlačíme do formičky na osie hniezda. Prstom alebo koncom varešky vytvoríme jamku, ktorú naplníme krémom. Uzavrieme kolieskom a opatrne vyklopíme z formičky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie