Na prípravu cesta v kastróliku privedieme do varu mlieko s vodou a maslom. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a soľou a vymiešame dohladka, až kým sa cesto odpaľuje od stien hrnca. Zmes vložíme do misy, postupne pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cukrárske vrecko so zrezanou špičkou naplníme cestom a na vymastený plech tvoríme malé veterníčky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Veterníčky necháme vychladnúť.
Na prípravu krému vyšľaháme smotanu s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Rovnakým postupom vyšľaháme aj ricottu a vmiešame ju do šľahačky. Nakoniec pridáme kôru z citróna.
Veterníčky pozdĺžne prekrojíme a na spodné diely rozdelíme krém.
Na krém položíme kúsok jahody a prikryjeme horným dielom. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie