Na prípravu cesta v mise zmiešame múku, kypriaci prášok a kakao. V inej mise vyšľaháme vajcia a cukor šľahačom do peny. Pridáme mlieko, olej a vanilínový cukor. Nakoniec vmiešame zmes s múkou.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 - 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečený korpus necháme 15 minút odležať, potom vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť.
Na prípravu orechovej náplne zmiešame orechy, cukor a mlieko a dôkladne premiešame. Zadnou stranou lyžice rozotrieme zmes na vychladnutý korpus.
Na prípravu pudingovej vrstvy uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame do ešte vlažného pudingu. Zmes rozotrieme na orechovú náplň.
Hotový koláč dáme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie