Hrušky očistíme a olúpeme a necháme vcelku. V hrnci zmiešame vodu so zázvorom, trstinovým cukrom, medom, badiánom, škoricou, klinčekom a extraktom. Na strednom ohni zahrejeme pod bod varu a vložíme hrušky. Pošírujeme asi 35 minút. Voda sa nesmie variť! Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom vyberieme z hrnca a necháme na sitku odkvapkať.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s trstinovým cukrom, vanilkovým cukrom a extraktom do peny. Zašľaháme maslo a postupne smotanu. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom a čokoládovými kúskami a zľahka vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Odkvapkané hrušky obalíme do polovice v hrubej múke a zasunieme do cesta tak, aby mali medzi sebou dostatočné medzery. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Chlebíček necháme vo forme ochladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie