Na prípravu cesta v mise nad parou rozpustíme čokoládu. Pridáme kávu, arómu, kôru, žĺtky a cukor a metličkou vymiešame dohladka. Potom zložíme z pary a vmiešame mak zmiešaný s múkami, orechami a kypriacim práškom. Nakoniec z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na nejvyšší stupeň tuhý sneh, ktorý zľahka opatrne vmiešame do cesta. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus raz pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme smotanu s Crème Olé a cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha. Potom zašľaháme tvaroh s kávou dohladka. Tortu naplníme časťou krému. Slabo potrieme povrch a strany torty.
Zvyšok krému nanesieme do cukrárskeho vrecka a dozdobíme povrch torty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie