Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 20 × 30 cm. Nanesieme na dno plechu vyloženého papierom na pečenie a pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na náplň uvaríme pudingový prášok s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Potom v mise vyšľaháme maslo s cukrom a soľou mixérom dohladka. Postupne zašľaháme po častiach vychladnutý puding. Nanesieme na korpus, uhladíme a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Na polevu v kastróliku privedieme smotanu na šľahanie do varu. Odstavíme a vmiešame na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Polevu nanesieme na krém a necháme stuhnúť.
Konzumujeme ideálne až druhý deň.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie