Na prípravu cesta zmiešame v mise múku a droždie. Pridáme vanilínový cukor, soľ, vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 40 minút kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na plát s veľkosťou 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.
Na potretie zmiešame med, maslo alebo margarín, cukor, mlieko a kokos a zmes rovnomerne rozotrieme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Ešte teplý korpus nožom rozdelíme na 4 diely.
Na prípravu krému vo väčšom hrnci skaramelizujeme cukor do svetlohnedej farby. Opatrne postupne prilejeme 500 ml mlieka a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. V 250 ml mlieka rozmiešame pudingy a vlejeme ich do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania asi 1 minútu povaríme. Uvarený puding necháme za občasného pomiešania vychladnúť.
Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale a rozohriatu vmiešame do vychladnutého pudingu. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do pudingu. Jednotlivé štvrtiny korpusu pozdĺžne rozrežeme a naplníme krémom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie