Na prípravu krému v kastróliku uvaríme pudingový prášok s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Odstavíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme mascarpone a zašľaháme do neho po častiach vychladnutý puding. Nakoniec zľahka vmiešame dotuha vyšľahanú šľahačku.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme mixérom bielky so soľou a cukrom dotuha. Zľahka vmiešame žĺtky a orechy zmiešané so strúhankou, múkou a kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Plech vyložíme papierom na pečenie a na dno plechu rozložíme tortové oblátky. Cesto nanesieme opatrne na oblátky a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 175 °C
Teplovzdušná rúra: 155 °C
Ihneď po upečení korpus potrieme malinovým džemom.
Krém nanesieme na korpus potretý džemom a uhladíme.
Na panvici opražíme orechy s cukrom a necháme vychladnúť. Nanesieme na povrch krému a odložíme do chladničky najlepšie do druhého dňa.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie