Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Postupne zašľaháme vajcia (každé vajce šľaháme po dobu asi ½ minúty na najvyššom stupni). Zmiešame múku, kypriaci prášok, preosiatej kakao, mandle, aróma a striedavo s kávou v dvoch dávkach vmiešame na strednom stupni do cesta. Nalejeme do formy vymastené olejom a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 70 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Po upečení necháme bábovku 10 minút stáť vo forme. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Povrch posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie