Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, orechami, cukrom a
kávou. Pridáme žĺtky a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme
do mikroténového vrecka a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Na
pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý
asi 5 mm a povykrajujeme pomocou formičky na vykrajovanie. Povykrajované
mesiačiky poukladáme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do
predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Mesiačiky necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo s cukrom, kávou a rumom
šľahačom dohladka. Naplníme ho do cukrárskeho vrecka a vždy dva
mesiačiky zlepíme k sebe. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obaloch. Mesiačiky
namáčame do tmavej polevy. Svetlou polevou vytvoríme na ešte nestuhnutej
poleve malé kvapky, ktoré pomocou špajdle alebo špáradla v strede
roztiahneme tak, aby sme vytvorili malé srdiečka. Necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie