Bobuľové ovocie preberieme, prípadne umyjeme a očistíme. Vo veľkom hrnci varíme bobuľové ovocie v 400 ml vody približne 5 minút domäkka. Jemné sitko vystelieme utierkou, napríklad ľanovou. Ovocnú zmes vylejeme na utierku, kvapkajúcu šťavu zachytíme a odmeriame z nej 750 ml.
Ovocnú šťavu s cukrom, Kyselinou citrónovou a Pomôckou na konzervovanie vo veľkom hrnci premiešame, privedieme do varu a pri miešaní varíme aspoň 5 minút, dokiaľ sa cukor nerozpustí. Hrniec odstavíme z ohňa. Sirup ihneď plníme až po okraj do pripravených fliaš a zavrieme viečkami. Fľaše dáme asi na 20 minút na ležato. Sirup pred použitím silno pretrepeme.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie