V hrnci zmiešame víno s cukrom. Pridáme škoricu a klinčeky a privedieme do varu. Hrušky očistíme a olúpeme. Necháme ich vcelku a vložíme do vriaceho vína. Na miernom plameni povaríme asi 20 minút. Potom ich vyberieme a necháme vychladnúť.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajcia a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Odkvapkané hrušky obalíme do polovice v hrubej múke a zatlačíme do cesta tak, aby mali medzi sebou dostatočné medzery. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 60 minút
Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Chlebíček necháme vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme riedky puding. Podávame kúsky koláča poliate polevou a posypané nasekanými orechami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie