Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom do neho zašľaháme tvaroh a citrónovú kôru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajce s cukrom a pastou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kardamómom a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť. Potom odstránime formu a pozdĺžne ho prekrojíme.
Polovicu krému nanesieme na spodný diel korpusu a priložíme vrchným dielom. Zvyšným krémom potrieme povrch a strany torty a odložíme stuhnúť do chladničky asi na hodinu.
Na ozdobenie očistíme figy a nakrájame ich na štvrtiny. Figy poukladáme na povrch koláča.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie