Cesto pripravíme podľa návodu na obale, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na chvíľu do chladničky.
Cuketu umyjeme a odrežeme konce. Nakrájame ju na hrubšie kolieska (kolieska môžeme pozdĺžne prekrojiť). Šunku nakrájame na kocky a s cuketou ju v v hrnci pod pokrievkou dusíme do polomäkka (cca 6-8 minút). Necháme ochladiť.
2/3 cesta vyvaľkáme na guľatú placku a prenesieme do tortovej formy s polomerom 26 cm. Zo zvyšku cesta vyvaľkáme valček a vypracujeme z neho pozdĺž formy 3 – 3,5 cm vysoký okraj koláča. Cesto niekoľkokrát prepichneme vidličkou a dáme predpiecť do vopred vyhriatej rúry.
Doba pečenia: 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Kyslú smotanu, vajcia, soľ, čierne korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a tymian zmiešame metličkou a vlejeme na cuketu. Plnku mierne premiešame a vlejeme na predpečené cesto. Plnku rovnomerne uhladíme a pečieme ďalších asi 40 – 50 minút pri rovnakej teplote.
Podávame teplé alebo studené.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá