Na prípravu dezertu uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrami podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame maslo a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešame mascarpone alebo tvaroh a vymiešame dohladka. Z granátového jablka vyberieme zrnká a pár si ich odložíme na ozdobenie. Zvyšné pomocou ponorného mixéra rozmixujeme, precedíme cez sitko a v kastróliku s trochou cukru zredukujeme na hustý sirup. Sirup vmiešame do krému aj s trochou farby a uložíme do chladničky.
Na polevu v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom. Do polevy namočíme okraje alebo špičky kornútov, posypeme zdobením a necháme v chladničke zatuhnúť. Trochu polevy môžeme naliať do vnútra kornútov.
Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme do kornútov. Povrch ozdobíme odloženými zrnkami granátového jablka.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty