Na prípravu cesta premiešame v mise sypké prísady a citrónovú kôru. Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí na stenu misy. Poprášime múkou a zakryté necháme asi 15 minút nakysnúť.
Potom ešte raz dôkladne premiesime. Múkou poprášené a utierkou zakryté cesto necháme na teplom mieste nakysnúť, dokiaľ dvojnásobne nezväčší svoj objem.
Suroviny na náplň zamiešame lyžicou.
Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a valčeko na cesto vyvaľkáme alebo dlaňou vypracujeme pravouhlý plát asi 1-2 cm hrubý. Na plát nanesieme náplň. Asi 1 cm okraja ponecháme nenatrený a zarolujeme. Rýchlo a opatrne valec prenesieme do vymazanej bábovkovej formy a oba konce pritlačíme. Necháme asi 15 minút nakysnúť a vložíme do predhriatej rúry piecť.
Doba pečenia: 40 - 50 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečenú bábovku necháme 5-10 minút vo forme a potom ju vyklopíme.
Necháme celkom vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Bábovku uchovávame zakrytú.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie