Na prípravu v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom a škoricovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku a vyšľaháme na strednom stupni dohladka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie posypanom plátkami mandlí a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus raz pozdĺžne prekrojíme. Zo spodného dielu opatrne stiahneme papier na pečenie a opäť ho vložíme do očistenej tortovej formy. Horný diel korpusu rozrežeme na 8 trojuholníkov. Každý trojuholník zrežeme tak, aby mal výšku 8 cm. Odrezané korpusové kúsky v miske rozdrobíme, zmiešame so škoricovým cukrom a odložíme bokom.
Na prípravu náplne vložíme do hrnca jablká. Pridáme 370 ml džúsu, citrónovú šťavu a cukor. Všetko privedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania povaríme asi 5 až 7 minút (podľa tvrdosti jabĺk). Tortové želé a škrob rozmiešame v 60 ml jablkového džúsu a pridáme do hrnca k jablkám. Krátko povaríme do zhustnutia a odstavíme.
Trojuholníky postavíme pravidelne po obvode do formy na spodnú časť korpusu.
Do stredu opatrne nalejeme jablkovú náplň a uhladíme až ku okrajom formy.
Na ozdobenie do stredu nanesieme omrvinky z korpusu so škoricovým cukrom. Špajdle zapichneme cez špičku trojuholníka a ozdobíme malinou.
Tortu odložíme stuhnúť aspoň na 4 hodiny do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie