Na prípravu krému v mise zmiešame kyslú smotanu so smotanou, pažítkou, bazalkou a polovicou syra. Vega gél zmiešame s vodou, nalejeme do kastrólika a privedieme do varu. Povaríme asi 1 minútu a odstavíme. Pridáme zvyšok syra a miešame, kým sa nerozpustí. Potom ihneď nalejeme k zmesi a dôkladne premiešame. Dochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom a ihneď nalejeme do mištičiek vymastených olejom. Odložíme do chladničky stuhnúť na 1-2 hodiny.
Do kastrólika nalejeme olej. Pridáme cibuľu a figy a krátko orestujeme. Potom pridáme cukor, tymian, soľ, čierne korenie a ocot a na miernom ohni asi 30 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Krém vyklopíme na tanierik a podávame s karamelizovanou cibuľkou s figami.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty