Na prípravu cesta rozdelíme lístkové cesto na polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát 30 x 40 cm. Prvý plát položíme na vymastený plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Rovnakým spôsobom upečieme druhý plát.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Pláty necháme vychladnúť.
Na prípravu krému zmiešame 250 ml mlieka so žĺtkami, Zlatým klasom a múkou, a nalejeme do 750 ml vriaceho mlieka. Uvaríme krém a necháme ho za občasného miešania úplne vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Po častiach zašľaháme vychladnutý krém. Náplň rozotrieme na plát a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku rovnomerne rozotrieme na náplň.
Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a druhý plát potrieme. Necháme stuhnúť a ostrým nožom nakrájame na 24 dielov. Opatrne naukladáme na povrch múčnika a odložíme do chladničky. Pred podávaním dokrájame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie