Chladené lístkové cesto pred pečením vyberieme asi na 10 minút z chladničky. Plát prenesieme na vymastenú opačnú stranu plechu a na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme (10 min). Potom rovnakým spôsobom upečieme druhé cesto (také 10 min), len to nebudeme prepichovať vidličkou, aby bolo nadýchané.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 190 °C
Obidva pláty necháme vychladnúť.
Na prípravu krému nalejeme do hrnca polovicu mlieka a privedieme do varu. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlaté klasy a cukor, nalejeme do vriaceho mlieka a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Potom vychladnutý Zlatý klas nanesieme do misy a mixérom prešľaháme. Pridáme jogurt a vyšľaháme. V inej mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a cukrom mixérom dotuha. Po častiach zľahka vmiešame do krému.
Na podnos preložíme plát poprepichovaný vidličkou. Na plát nanesieme lekvár a rovnomerne rozotrieme. Na lekvár nanesieme rovnomerne krém a uhladíme. Zakryjeme druhým plátom, zľahka pritlačíme a odložíme najlepšie do druhého dňa do chladničky.
Pred podávaním dozdobíme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie