Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a metličkou dôkladne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 35 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, prenesieme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu ovocnej náplne v kastróliku zmiešame džús s cukrom a Zlatým klasom, privedieme do varu a minútu povaríme do zhustnutia. Náplň nalejeme na korpus, uhladíme a necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme smotanu s mascarpone, Crème Olé a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Odstránime formu. Krémom potrieme povrch a strany torty a uhladíme. Tortu odložíme aspoň na hodinu do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie