Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s mandľami, kypriacim práškom, cukrom, škoricovým cukrom a soľou. Pridáme maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičky vykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Kolieska necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme smotanu s Crème Olé a cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha. Potom zašľaháme tvaroh dohladka. Krém nanesieme do cukrárskeho vrecka a lepíme vždy dve kolieska k sebe.
Povrch ozdobíme polevou rozpustenou podľa návodu na obale. Dozdobíme zvyšným krémom, zdobením a čučoriedkami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie