Na prípravu náplne necháme krevety rozmraziť.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím. Pridáme soľ, vajce, syr, mlieko a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 40 minút kysnúť.
Cibuľku umyjeme, nakrájame na malé krúžky a vložíme do misy. Pridáme vajcia, kyslú smotanu, škrob, kečup, mlieko a soľ a metličkou vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame krevety.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche premiesime a ¾ cesta vložíme do vymastenej formy. Cesto roztiahneme po dne a okrajoch formy a dobre pritlačíme. Na cesto nalejeme náplň. Zvyšné cesto premiesime s bylinkami a múkou a vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm. Formičkou vykrájame rôzne tvary, ktoré rozložíme na koláč. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť. Do podávania uchovávame v chladničke.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá