Na prípravu zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 35 - 40 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Po upečení oddelíme okraj formy a korpus necháme vychladnúť. Korpus potom položíme na veľký tortový podnos. Pomocou lyžičky korpus vydlabeme do hĺbky 1/2 cm. Necháme okraj široký 1 cm. Vydlabanú časť korpusu v miske nahrubo rozdrobíme.
Banány olúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a plochou stranou poukladáme na vydlabaný korpus.
Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky, navŕšime kopulovito na korpus až ku okraju a posypeme rozdrobeným korpusom.
Kokos zafarbíme zelenou farbou a nanesieme okolo torty. Z marcipánu odoberieme guľôčku vo veľkosti vlašského orechu, ktorú zafarbíme ružovou farbou. Zvyšný marcipán rozdelíme na 3 diely. Z dvoch dielov vytvarujeme guľôčky a následne kužele a zľahka ich sploštíme. Ostrým nožom narežeme ako prsty. Z ružového marcipánu vytvarujeme guľôčky, prilepíme ich k labkám a zľahka ich sploštíme. Zo zvyšného marcipánu vytvarujeme guľôčku, ktorá bude ako chvostík. Na zelený kokos naaranžujeme oblátkové kvetiny.
Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie