Na prípravu zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 35 - 40 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Po upečení oddelíme okraj formy a korpus necháme vychladnúť. Korpus potom položíme na tortový podnos.
Banány olúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a plochou stranou poukladáme na korpus.
Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame do šľahačky. Do cukrárskeho vrecka odoberieme 2 PL šľahačky a odložíme. Zvyšok šľahačky navŕšime kopulovito na korpus až ku okraju. Pomocou lyžice vytvoríme na vrchole zužujúcu sa ryhu ako krídla lienky.
Na ozdobenie zafarbíme kokos červenou farbou. Hlavu a ryhu posypeme čokoládovými vločkami. Krídla posypeme zafarbeným kokosom. Šľahačkou dokreslíme ústa, oči a tykadlá. Dozdobíme čokoládovými srdiečkami a zdobením.
Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie