Na prípravu zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 35 - 40 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Po upečení oddelíme okraj formy a korpus necháme vychladnúť. Korpus potom položíme na tortový podnos. Pomocou lyžičky korpus vydlabeme do hĺbky 1/2 cm. Necháme okraj široký 1 cm. Vydlabanú časť korpusu v miske nahrubo rozdrobíme.
Banány olúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a plochou stranou poukladáme na vydlabaný korpus.
Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame do šľahačky. Odoberieme 1 PL čokoládových vločiek na telo pavúka. Zvyšok čokoládových vločiek vmiešame do šľahačky, navŕšime kopulovito na korpus až ku okraju a posypeme rozdrobeným korpusom.
Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek, na povrch torty vytvoríme pavučinu a necháme stuhnúť. Z marcipánu vytvarujeme pavúka, pritlačíme mu perličky ako oči a posypeme ho čokoládovými vločkami.
Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie