Zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 - 40 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Po upečení oddelíme okraj formy a korpus necháme vychladnúť. Korpus potom položíme na väčší tortový podnos. Pomocou lyžičky korpus vydlabeme do hĺbky 1/2 cm. Necháme okraj široký 1 cm. Vydlabanú časť korpusu v miske nahrubo rozdrobíme.
Banány olúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a plochou stranou poukladáme na vydlabaný korpus.
Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky a navŕšime na korpus. Povrch posypeme rozdrobeným korpusom.
Na dážďovky pripravíme Tortové želé s džúsom podľa návodu na obale. Želé nalejeme do menšieho plechu a ihneď vložíme slamky, ktoré ponoríme a zaťažíme napr. malým tanierikom. Slamky musia byť úplne ponorené.
Odložíme do chladničky asi na 1 hodinu stuhnúť. Potom dážďovky z jednej strany slamiek opatrne vytlačíme.
Ďážďovky položíme na tortu.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie