Zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme vajcia, olej a mlieko a vyšľaháme šľahačom dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 - 40 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho pozdĺžne prekrojíme na 2 časti.
Na prípravu pyré mango olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do misy a ponorným mixérom ho rozmixujeme. Pyré vložíme do kastrólika. Pridáme vajcia, žĺtok, cukor a šťavu a zahrievame na miernom ohni do rozpustenia cukru a do zhustnutia. Nakoniec vmiešame soľ a maslo a vymiešame. Potom nalejeme do pohára a odložíme do chladničky stuhnúť.
Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Na konci šľahania pridáme ricottu a krátko vyšľaháme. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky a naplníme do cukrárskeho vrecka.
Spodnú časť korpusu dáme na podnos, natrieme cca polovicou mangového krému a naň nastriekame ricottovú náplň. Priklopíme druhou časťou korpusu, stred opäť potrieme mangovým tvarohom a dookola ozdobíme zvyškom ricottového krému.
Povrch posypeme bôbmi a dozdobíme lístkami mäty.
Odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie