Na prípravu zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 35 - 40 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyklopíme z formy a pozdĺžne prekrojíme. Odrezanú časť korpusu rozdrobíme a odložíme bokom.
Na prípravu náplne necháme kompót dôkladne odkvapkať na sitku. Spodnú časť korpusu potrieme džemom a odkvapkanými višňami. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň rozmiešame vo vode a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky, nanesieme kopulovito na višne a posypeme rozdrobeným korpusom.
Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie