Na prípravu zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 35 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyklopíme z formy a pozdĺžne prekrojíme. Odrezanú časť korpusu rozdrobíme a odložíme bokom. Na spodný diel nanesieme olúpané a raz pozdĺžne prekrojené banány.
Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň rozmiešame vo vode a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky, nanesieme na korpus a posypeme rozdrobeným korpusom.
Na ozdobenie zafarbíme časť marcipánu na zeleno, časť na červeno, časť na oranžovo zmiešaním červenej a žltej farby a časť necháme nezafarbenú. Zo zafarbeného marcipánu vytvoríme zeleninu podľa vlastnej fantázie alebo podľa obrázka. Na dozdobenie zeleniny použijeme pestré zdobenie. Tortu ozdobíme zeleninou.
Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie