Na prípravu aspiku vložíme stehno do hrnca a zalejeme ho vodou. Pridáme korenie a soľ a necháme asi hodinu povariť. Počas varenia odoberáme prípadnú penu. Potom pridáme zeleninu okrem kučeravého kelu a pažítky.
Mäso a zeleninu scedíme cez sitko a plátno. Odmeriame 500 ml vývaru, pridáme do neho biele víno, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
Mäso zbavíme kože, oberieme od kosti a natrháme na menšie kúsky. Mrkvu nakrájame na kolieska. Kučeravý kel a pažítku nakrájame nadrobno. Misky vymastíme olejom a naukladáme do nich mäso a zeleninu.
Do vychladnutého vývaru vmiešame Vega gél a privedieme do varu. Pridáme majonézu a asi 1 minútu povaríme. Nalejeme do misiek na mäso a zeleninu a odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá