Na prípravu kvásku v mise zmiešame múku s kváskom. Zalejeme vodou, zamiešame, zakryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote do druhého dňa stáť.
Huby zalejeme vodou. Pridáme rascu a necháme do druhého dňa v chladničke.
Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka.
Huby vložíme do väčšieho hrnca, osolíme a povaríme. Vmiešame kvások a varíme. Pridáme zemiaky aj s vodou a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec dochutíme čiernym korením.
Na ozdobenie na panvici rozpustíme masť a na nej usmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme vajcia a usmažíme ich. Nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením. Dozdobíme čerstvou nakrájanou pažítkou.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá