Na prípravu kvásku vo väčšom pohári zmiešame na oživenie sušený kvások a trochu vody a necháme 30 minút stáť. Pridáme múku a rovnaké množstvo vody, dobre premiešame, priklopíme viečkom a necháme stáť pri izbovej teplote. Po 24 hodinách kvások prikŕmime pridaním ďalších 2 PL múky a rovnakého množstva vody. Ďalší deň kŕmime už 2× denne. Kvások je hotový po cca 4 až 5 dňoch.
Na prípravu cesta prenesieme kvások do misy, pridáme olej a dôkladne zamiešame. Do kvásku vmiešame múku, soľ a rozmarín. Cesto pomocou stierky rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch posypeme semienkami, soľou, rozmarínom a makom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení necháme vychladnúť. Potom nakrájame alebo natrháme na kúsky.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá