Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, ocot, Solamyl a krátko zašľaháme. Hmotu rozdelíme na polovice a každú zafarbíme. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú žltou farbou. Cukrárske vrecká naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme kvietky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 140 °C
Teplovzdušná rúra: 120 °C
Potom znížime teplotu a sušíme ďalej.
Doba sušenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 70 °C
Teplovzdušná rúra: 50 °C
Kvietky necháme vychladnúť.
Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Naplníme cukrárske vrecko, nanesieme na kvietky a prikrášlime ovocím.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie