Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom, soľou a kôrou. Pridáme maslo, mlieko, vajcia a pastu a ručne vypracujeme dohladka. Nakoniec do cesta zapracujeme sultánky, hrozienka, kandizovanú kôru a mandle. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto pomocou valčeka rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát (30 × 20 cm), na dlhších stranách prehneme do stredu a necháme asi 2 cm voľný okraj. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Štóly necháme ešte asi 20 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Na potretie rozpustíme v kastróliku maslo a pomocou štetca alebo maslovačky ešte horúce štóly potrieme. Posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie