Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a kôrou. Pridáme mlieko, olej a žĺtky a ručne vypracujeme dohladka. Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi 50 minút na teplom mieste kysnúť.
Na posýpku v mise zmiešame múku s cukrom a maslom a vypracujeme.
Makovú náplň zmiešame s mliekom.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 14 rovnakých dielov. Na pomúčenej pracovnej ploche z každého vytvarujeme bochníček. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 10 minút kysnúť. Následne z nich vytvarujeme malé placky a rozdelíme na ne makovú náplň. Zabalíme, spoje dobre stlačíme a spojom položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Prstami zľahka roztlačíme a pomocou nožničiek po celom obvode 8× nastrihneme do tvaru kvietka.
Povrch potrieme pomocou pierka rozšľahaným vajcom, posypeme posýpkou a do stredu vložíme višňu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Koláče necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie