Na prípravu cesta pripravíme zmes na buchty podľa návodu na obale. Pridáme mletú vanilku a citrónovú kôru. Vypracujeme hladké cesto a necháme pod utierkou kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
Vykysnuté cesto rozdelíme na asi 7 rovnako veľkých kusov. Každý kus rozdelíme na väčšiu a menšiu guľôčku. Do väčšieho kusa cesta dáme lyžičku makovej náplne a vytvoríme telíčko malého vtáčika. Z menšej guľôčky cesta vytvoríme hlavičku vtáčika, ktorú ozdobíme hrozienkami a mandľou.
Telíčko a hlavičku spojíme a potrieme rozšľahaným vajcom. Vtáčiky položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 - 40 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Upečené vtáčiky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie