Na prípravu cesta v mise pripravíme zmes s droždím, vodou a olejom podľa návodu na obale a necháme kysnúť.
Na prípravu náplne zmiešame kyslú smotanu s vyšľahaným vajcom, soľou a čiernym korením. Zeleninu krátko povaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme dôkladne odkvapkať. Potom do zeleniny vmiešame nakrájanú šunku.
Cesto rozdelíme na 7 rovnakých dielov a každý pomocou váľka rozvaľkáme na plát asi 0,5 cm vysoký. Pláty potrieme ochutenou kyslou smotanou. Do stredu nanesieme po jednom vajci a poukladáme zeleninu so šunkou. Každý plát zabalíme a nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Pomocou štetca alebo pierka ich potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Záviny podávame teplé alebo vychladnuté.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá