Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, kváskom, kypriacim práškom, cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Pridáme žĺtky, mlieko a olej a ručne vypracujeme na hladké cesto.
Cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a pomocou váľka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na povrch rozotrieme pripravenú makovú náplň zmiešanú s mliekom alebo vodou a poukladáme odkôstkované slivky. Posypeme škoricovým cukrom a mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie