Cesto pripravíme podľa návodu na obale s droždím, vodou a olejom. Pridáme brusnice, vanilínový cukor a arómu a ručne vypracujeme dohladka. Zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto ručne krátko premiesime a na pomúčenej pracovnej doske vytvarujeme valček, ktorý rozdelíme na 16 rovnako veľkých kúskov. Každý kúsok vytvarujeme do podlhovastej žemličky. Na plech vyložený papierom na pečenie naukladáme žemličky do tvaru stromčeka (pozri foto). Pomocou štetca alebo pierka potrieme mliekom a ozdobíme mandľami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Stromček necháme vychladnúť.
Na prípravu vianočného masla rozpustíme polevu podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne za stáleho šľahania zašľaháme polevu.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie